Održana početna konferencija projekta Export-expert 11.07.2019. g.

Održana početna konferencija projekta Export - expert

U Lokalnoj razvojnoj agenciji Požega u Poduzetničkom inkubatoru danas je održana početna konferencija projekta „Export-expert“ čiji je nositelj Grad Požega, a cilj mu je programskim aktivnostima te dodatnim znanjima i vještinama povećati zapošljivost otežano zapošljivih skupina u Gradu Požegi i Požeško – slavonskoj županiji. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a vrijednost mu je 1.379.665,23 kuna.

- Nadam se da će sudionici uspješno završiti ovaj projekt te naći svoje zanimanje i mjesto na tržištu rada. Drago mi je da se nalazimo u Poduzetničkom inkubatoru u Požegi koji tako dobiva svoj smisao – kroz educiranje i osposobljavanje, uz prostor za mlade ljude, one koji tek kreću u posao. Možda netko i od ovih teže zapošljivih osoba u budućnosti otvori tvrtku, te krene u inkubatoru u poslovnu budućnost, a potom i u Poduzetničkoj zoni koja je u neposrednoj blizini dobije od svog Grada Požege po povoljnim uvjetima novi prostor na kojem će dalje graditi ozbiljnu poduzetničku priču jer bez poduzetništva i zapošljavanja nema budućnosti. – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Projektne aktivnosti uključuju pohađanje verificiranih programa obrazovanja, edukaciju za razvoj mekih/transverzalnih vještina te studijsko putovanje u inozemstvo. Ciljna skupina projekta su dugotrajno nezaposlene mlade osobe (6 mjeseci) do 29 godina starosti, dugotrajno nezaposlene osobe (12 mjeseci) starije od 30 godina, s minimalnim završenim četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem.

Trideset pripadnika ciljne skupine proći će tečajeve razvoja mekih vještina i programe formalnog obrazovanja, te će kroz projekt steći dodatna znanja i vještine koje će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada te lakše dođu do zaposlenja.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Projekt je prijavljen u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“


Ispis